sunnuntai 23. kesäkuuta 2013

Kinkku-juustosarvet / SLY-paketista leivottua

Juhannuksena, kun olimme mökillä, tein sly-pariltani saadusta reseptistä kinkku-juustosarvia. Tuli todella herkullisia! Ne menivät kuin kuumille kiville. Niitähän täytyy tehdä lisää joku päivä. Sarvia tuli  16 kpl.





Taikina

5½ dl venhäjauhoja
150g margariinia
2dl maitoa
25g hiivaa
½tl suolaa

Täyte

100g kinkkua pilkottuna
100g juustoraastetta

Voiteluun

1 kananmuna

Pinnalle

Seesamin- tai unikonsiemeniä


Sekoita jauhot ja rasva nyppimällä. Liuota hiiva kylmään maitoon ja kaada seos nopeasti sekoittaen joukkoon.
Jaa taikina kahteen osaan ja kaaviloi se pyöreiksi levyiksi. Jaa levyt kahdeksaan sektoriin taikinapyörällä.
Ripottele jokaisen kolmion leveimpään kohtaan 1-2rkl täytettä, rullaa rulliksi ja muotoile sarven muotoisiksi.
Voitele sarvet kananmunalla ja ripoittele seesamin- tai unikonsiemeniä pinnalle.
Paista 225-asteisessa uunissa noin 15minuuttia.

 

Kiitos sly!

-Raita

7 kommenttia:

  1. Olet hienosti onnistunut! Ei ihme, että maistuivat.

    Jos jättää suolan pois tai puolittaa, niin reseptiä voisi käyttää ensikuussakin ;D.....mutta arvaan, että slyparillasi on jokin uusi leipomus jo mietittynä...

    Hugs!
    SLYemo

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Heh :D Ne maistuivat koko perheelle...Topi oli hyvin kiinnostunut myös näistä, olihan sisällä kinkkua! Näitä hän jopa maistoi..muffinneja kun ei anneta :)

      Parillani on varmasti taas liuta ihania ohjeita, jotka hän lähettää :)

      Poista
  2. Todella hyvän näköisiä. Kiva kun taikina on tehty itse eikä ole ostettu kaupasta valmiina. Nousee ihan vesi kielelle kuvaa katsoessa.:)

    VastaaPoista
  3. Itsekkin teen tälläisiä usein ja eivät edes pakkasessa pitkään säily kun aviomies syö =)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hih, en yhtään ihmettele etteivät ne säily! On ne vaan niiiiiin hyviä.

      Poista
  4. Nämä oli siis niiiiiiin hyviä....

    VastaaPoista